Onze Koffie

De krachtige temperamentvolle espressomelanges van Carmen & Sento (onze Fair Trade lijn) worden gemaakt van de allerbeste bonen. Om deze bonen te bemachtigen reizen we langs alle streken in gerenommeerde koffielanden zoals Brazilië, Colombia, Costa Rica, Cuba, Guatemala, Kenya, Puerto Rico, Uganda, Tanzania en Jemen. Zo selecteren we alleen eersteklas seizoensoogsten en kunnen we altijd de unieke Carmen smaak en beste kwaliteit garanderen!

test h

Melangeren & branden

Bij aanschaf van de ruwe bonen wordt uitsluitend een keuze gemaakt uit de beste kwaliteiten die deze landen te bieden heeft. Door deze bonen vervolgens volgens onze eigen receptuur samen te stellen (melangeren) wordt de speciale Carmen smaak gecreëerd. Daarbij branden we onze bonen volgens de 'slow roasting' methode. We nemen onze tijd! En dit proef je terug in de unieke smaak van Carmen.

test h

Zetmethode

De smaak van de koffie is niet alleen afhankelijk van de samenstelling van de bonen en het branden, maar ook van hoe de koffie gezet wordt. De koffiesmaak komt tot stand uit een samenspel van koffie en apparatuur. Daarom hechten we bij Carmen ook erg veel waarde aan de juiste espresso machines en adviseren wij u hier graag over!