terug

Weetjes over thee

Thee bestaat al meer dan 5000 jaar en er is dan ook erg veel over te vertellen. De warme drank werkt goed tegen verschillende kwalen en is zeker niet saai.
Hoeveel smaken thee bestaan er eigenlijk en waar wordt thee het meest gedronken?
Hieronder een aantal weetjes over thee.

 

Wist je dat…

▪ Zwarte thee een perfecte manier is om de geur in je koelkast op te frissen? Door een zakje zwarte thee in de koelkast te leggen zul je na een tijdje zien dat de onaangename geurtjes weg zijn en de koelkast zelfs fris ruikt.     


▪ Tibetaanse thee gemaakt is van zout en bedorven yak (een soort rund) boter?

 

 

▪ Thee geneeskrachtige werkingen heeft? Zo kan groene thee prostaatkanker voorkomen, verlaagt zwarte thee het risico op huidkanker en zouden drie kopjes per dag je beschermen tegen een hartaanval.  


▪ Er meer dan 3000 smaken thee bestaan? Het grappige is dat alle theesoorten afkomstig zijn van dezelfde plantenfamilie, namelijk de Camellia Sinensis, ook wel de theeplant genoemd. 
Elk land heeft zijn voorkeur en in Nederland is dat overduidelijk de zwarte thee.

 

 

 

▪ Turkije het land is waar de meeste thee wordt gedronken? De gemiddelde Turk drinkt vijf tot tien kopjes per dag!


▪ Het duurste theezakje ooit maar liefst £ 7.500 kostte? Het bedrijf Procter & Gamble versierde het luxe zakje met 280 diamanten ter ere van hun 75-jarige bestaan. De opbrengst ging naar een kinderziekenhuis in Engeland.

 

 

▪ Er wereldwijd meer dan 3 biljoen kopjes thee worden gedronken? Hiermee is thee, op water na, het populairste drankje ter wereld en wordt het zelfs meer gedronken dan koffie, melk en frisdrank.


▪ Wratten bestreden kunnen worden met zwart thee? Leg een vochtig theezakje voor een kwartiertje op de wrat en herhaal dit drie keer per dag.
Hiernaast is aangetoond dat het drinken van thee de vruchtbaarheid bevorderd en dat de wallen onder je ogen verdwijnen door een vochtig theezakje horizontaal onder je ogen aan te brengen.


▪ Theeblokken tot de negentiende eeuw als geld werden gebruikt in Siberië?